Jo confesso…

Foto del día 01-10-15 a la(s) 12.47

Des de fa uns quants anys he estat adoctrinat per TV3, el 3/24, Super3, Esport3 i el canal33, i a la pràctica ja gairebé mai parlo en castellà, em costa d’entendre’l i el llegeixo amb certa dificultat, per haver perdut l’hàbit de llegir en aquest idioma, llibres i diaris.

Suposo que aquest adoctrinament, a algunes altres persones, els ha afectat en les seves idees polítiques o en la manera de veure el món, a mi m’ha afectat en la capacitat d’expressar-me en castellà, tal com dic en el primer paràgraf d’aquest post.

I l’he cagada. Ara m’adono que no em serà tan fàcil tenir tractes amb els castellans d’Espanya i amb els ciutadans dels països d’Amèrica de parla espanyola. No puc dir “fenomenal”, “hasta luego” o “salmonete”, per posar uns exemples senzills, sense embarbussar-me. I prometo que abans sabia dir-ho a la perfecció i de forma espontània.

A Barcelona les passo magres si vull anar a veure una peli, la immensa majoria es projecten en castellà. I el que és pitjor de tot, no m’entenen i no els entenc, al carrer, als bars, al metro, i en molts llocs, doncs el castellà és l’idioma majoritari de Barcelona i les ciutats de l’àrea metropolitana, o almenys a mi m’ho sembla.

Per una persona que va estar adoctrinada per la dictadura espanyola fins als vint-i-cinc anys, tirar tot aquest know how és d’imbècil, això no es fa, és anar enrere com els franquets. És regressió sense pal·liatius. Al cap i a la fi, per què collons serveix parlar, escriure i llegir en català? Només ens entenem entre uns quants de nosaltres (els catalans), alguns valencians, alguns illencs de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, alguns de la Catalunya Nord, alguns aranesos, alguns occitans dels sud de França, algun despistat de l’Alguer, i no vull oblidar a alguns de les franges de l’Aragó. Ah, i amb alguns andorrans. Poca cosa si és compara amb el gloriós llegat de l’empremta castellana a Amèrica. El mal sembla fet, però haig d’intentar refer-me. Només així podré redimir el meu pecat i la meva incultura.

M’he imposat una penitència a l’alçada del pecat: a partir d’avui només veure Tele5, Antena3, La Sexta, la Cuatro, la Siete, 13TV, TV1 i tota la resta que emeten en castellà. Una altra decisió que he pres: deixaré l’Ara i em faré subscriptor d’EI Mundo. I en la recerca desesperada de la redempció, provaré de llegir un llibre de Vargas Llosa o de P.J. Ramírez.

Em veig obligat a desterrar les emissores catalanes abans esmentades de la meva visió i oïda. Haig de des-adoctrinar-me de les consignes dels malparits de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Per culpa seva m’he adonat que ja no sóc un bon espanyol, tal com constata el meu passaport, DNI i carnet de conduir. De fet, no sé pas ni que sóc, pot ser només un capsigrany qualsevol.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: