No se m’ha “curat” el desig d’independència.

Unknown-2

A mitjans de Juliol el Ministro de Justicia del Gobierno Español, Rafael Catalá Polo va dir referint-se al procés sobiranista de Catalunya, que “la independencia se cura viajando y leyendo”.

I vaig pensar que potser un espanyol tan important podia saber de què parlava, de manera que calia fer un viatge guaridor i llegir uns quants llibres.

El destí del viatge va ser a l’Indostan que el 1950 va aconseguir la independència de Gran Bretanya. D’entrada ja es van constituir dos estats separats: Índia i Afganistan. I en el curs dels següents anys se’n van independitzar d’altres com Bangladés, Nepal, Bután, Sri Lanka i Maldives. I pregunta què preguntaràs m’assabento que la cosa no s’ha acabat i que hi ha dos països que també es volen independitzar: Jammu i Cachemira. Ves per on, resulta que constantment hi ha qui vol independitzar-se per les raons que siguin, cadascú se sap les seves. I la qüestió no té aturador, el món segueix girant sobre si mateix i voltant al sol. En definitiva, veient com està el subcontinent indi, no tan sols no se m’ha curat l’independititis aguda que pateixo, sinó que tinc el convenciment que se m’ha agreujat d’allò més. Aquest Rafael Catalá és un capsigrany.

Pel que fa a llegir, no sabia pas què triar per provar de curar-me i fer cas al ministre, i finalment, vaig pensar que el millor era llegir els quatre que tenia comprats i en llista d’espera: “Les cròniques marcianes” de Ray Bradvury, “Matar un rossinyol” de Harper Lee (relectura), “Número Zero” d’Umberto Eco, i “12.000!, els catalans de la 1a guerra mundial” de Joan Esculies i David Martínez. Cagont tot!, dec haver llegit el que no havia de llegir, darrerament no n’encerto ni una, perquè tampoc m’han guarit. Començo a sospitar que el meu mal és crònic.

No m’he curat, no, de cap manera. Segueixo malalt d’amor pel meu país, parafrasejant en Llach, i votaré per la independència.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: