Els nens catalans espanyolitzats de la dictadura.

photo-1413913619092-816734eed3a7

Va néixer a l’Alt Empordà a principis dels 50, en plena dictadura nacional-catòlica. Evidentment, en aquells anys, el ministre Wert ja existia i amb més poder: el nen va ser espanyolitzat a fons en els dos punts crucials: la “España, unidad de destino en lo universal” i en el catolicisme més papista que el papa. I us asseguro que era un bon nen i s’ho creia tot sense protestar.

Anys més tard, aquell nen, aquell jove, ai las!, va ser temptat pels enemics tradicionals d’Espanya i va caure en el forat més fosc. Ara és un pecador, un home irreconexible, allunyat de Déu i de la Pàtria amb majúscules. Tanmateix ha après a escriure en català amb més de 60 anys, com si no hi hagués coses més importants que fer al món.

No van servir de res tants esforços pedagògics de mestres, professors (amb especial menció al de F.E.N., Formación del Espíritu Nacional), catedràtics, hermanos de La Salle, capellans i militars. De puta pena. Tota una acurada educació tirada per la borda. Una generació perduda en els llimbs de la merda de Transició.

Pobre Wert!, pobres Werts de tots els temps!, quina tristesa tan gran haver de veure la seva obra feta malbé.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: