No hi ha un pam de net.

DCIM105GOPRO

A Empori, conegut entre els cercles més catòlics, com Sant Pere Pescador, a l’Alt Empordà (partit judicial de Figueres, província de Girona, Catalunya, Espanya de moment, Europa) només es va presentar una llista a l’alcaldia, la de CiU, persones que de forma majoritària ja formaven part de la llista blanca d’ERC que governava, evidentment sense el que havia estat alcalde. La notícia i la no-notícia és que han guanyat i es disposen a formar govern.

L’alcalde en funcions, que no va poder fer llista nova malgrat els esforços esmerçats, se’n va acusant els trànsfugues vencedors de “corrupció urbanística” (Punt Diari) i aquí us quedeu gamarussos, que no sabeu tot el que jo he fet pel poble i que no hi ha ningú tan llest com jo.

Els nous acusen l’alcalde en funcions de capsigrany prepotent i cridaner de mirades de cua d’ull; tanmateix li retreuen d’escriure cartes, comunicats i bans massa llargs, soporífers i demagògics, així com d’abusar de la paraula “atzucac”. Alguna cosa han de dir.

I com està el poble? Doncs, com sempre, a veure-les venir. I també com sempre, criticaran si no els hi agrada el nou govern i també si els hi agrada (parafrasejant l’Eugenio), tot dependrà de què promoguin coses que els hi convenen a cadascú, tal com ha estat sempre. A Empori, un poble de dos mil habitants, la política és ben ximpleta. Fins ara, del meu record, cap alcalde del poble ha aconseguit pujar cap graó en l’organització del seu partit polític. Tampoc sé si era el seu anhel. Pot ser, l’alcalde sortint reeixirà en aquest camí. Em consta que era el seu somni, però tinc la sospita que deu tenir més d’un malson.

Malgrat tot, bona sort alcalde en funcions, el poble ha decidit que et busquis la vida d’altra manera. I bona sort, alcalde entrant, el poble ha decidit que si no hi ha ningú més tant se val, però tu ja tens experiència, fa vuit anys que ets primer tinent d’alcalde.

Per cert, la neteja del poble deixa molt a desitjar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: